Gå til hovedinnhold
ANDRE ØVREDAL / THE AUTOPSY OF JANE DOE

Skrekkregissør Øvredal går travle filmtider i møte


Guillermo del Toro-samarbeid, TV-serie og egen skrekkfilm på tapeten!

Ifølge Bergens Tidende skal Øvredal i løpet av året lage film på Hollywood-budsjett med del Toro som produsent. Det er "Scary Stories To Tell In The Dark", barneskrekkbøkene som Alvin Schwartz skrev på 80- og 90-tallet, som skal bli film.

– Dette er jo et prosjekt del Toro har utviklet over tid, og skulle regissere selv. Filmen betyr mye for ham. Men han har vært klar i møter: "Dette er din film!". De siste månedene har han og produsenten J. Miles Dale vært veldig opptatt med Oscar- og prisracet i USA, så vi setter nok mer fart på prosjektet nå, sier Øvredal, som fikk regioppdraget i desember, til avisen.

Les også: Topp 5: Asiatiske skrekkfilmer

Øvredal har blant annet regissert den kritikerroste skrekkfilmen "The Autopsy of Jane Doe".

Han er "rimelig sikker" på at filmplanene nå vil lande – etter del Toros voldsomme Oscar-suksess med "The Shape of Water". Målet er å starte innspil­ling i løpet av høsten. Samtidig er Øvredal i gang med etterarbeidet på sin egen film "Mortal", innspilt i fjor i Hardanger, Oslo og Øst-Europa.

I slutten av februar ble det dessuten kjent at André Øvredal får regi på den kommende TV-serien "Slaget om Narvik", med både overordnet ansvar for hele TV-serien og regi på i hvert fall de to første episodene, ifølge Fremover. .

TV-serien er ikke fullfinansiert, men produsentveteran Aage Aaberge sier til avisen at han tror prosjektet kan ta enda større skritt fremover – med det både symbolske og praktiske skrittet å få på plass regissør.

– En stor del av Øvredals jobb som regissør med hovedansvar skjer nettopp i god tid før produksjonen starter, sa Aaberge til avisen.