The Orphanage

Grøsser 1 t. 46 min. 15 år
The Orphanage
The Orphanage
Regissøren av Pans Labyrint - Guillermo del Toro er tilbake i ny film denen gangen som produsent.
Laura tilbragte sine lykklige barneår på et barnehjem ved kysten. Tretti år senere vender hun tilbake med mannen Carlos og deres 7 år gamle sønn Simon, for å bo der og åpne et hjem for vanskeligstilte barn. Dette viser seg å ikke bli så lett, da de ikke er alene i det store huset...
Laura tilbragte sine glade barneår og vokste opp på et barnehjem ved kysten. Hun ble tatt godt vare på av de ansatte og kom godt overens med de andre barnehjemsbarna som hun elsket og så på som sine egne brødre og søstre.

Nå, tretten år senere, returnerer hun til barnehjemmet med mannen Carlos og deres 7 år gamle sønn Simon. Drømmen er å restaurere det gamle barnehjemmet, for så å bo der og åpne et hjem for vanskeligstilte barn.

Det nye hjemmet, og dets mystiske omgivelser gir liv til Simons fantasi, og den lille gutten begynner å fortelle de utroligste historier, og leke ikke så uskyldige leker
De utrolige historiene Simon forteller, begynner å bekymre Laura, og drar henne inn i guttens underlige univers, som er som et ekko fra en glemt fortid, med ubehaglige minner hun hadde glemt om sin egen barndom..
Mens åpningsdagen nærmer seg, vokser spenningene innad i familien. Carlos er fortsatt skeptisk til fantasiene, og tror Simon finner på alt sammen, i et forsøk på å få mer oppmerksomhet. Men Laura blir sakte men sikkert overbevist om at noe grusomt som har ligget gjemt i huset i mange år, bare venter på å komme frem og skape store ødeleggelser i hennes familie.
Originaltittel:
El Orfanato
Regi:
Juan Antonio Bayona
Språk:
Spansk
Produksjonsår:
2007
Skuespillere:
Belén Rueda
Fernando Cayo
Roger Príncep
Sjanger:
Grøsser
Spilletid:
1 t. 46 min.
Nasjonalitet:
Spania
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Denne grøsseren skildrer gjenferdsforestillinger hvor barn er involvert. Dyster stemning og angstskapende effekter antas å virke skremmende på barn. Derfor får filmen 15-årsgrense.