The Gangster, The Cop, The Devil

Action / Krim / Drama 1 t. 49 min. 15 år
The Gangster, The Cop, The Devil
The Gangster, The Cop, The Devil

En seriemorder er løs i den hyper-voldelige thrilleren The Gangster, the Cop and The Devil. Byens mest fryktede gangsterleder Don Lee unnslipper ham så vidt med livet i behold. Men når lovens lange arm ikke gjør det de skal for å fange angriperen, må Don Lee slå seg sammen med etterforskeren Jung og gjøre jobben selv, ikke minst for å opprettholde autoritet på sitt eget territorium. Don Lee føler seg moralsk overlegen morderen, og med sin karismatiske tilstedeværelse leder han an i jakten, mens den kjepphøye etterforskeren bare har å lystre.

The Gangster… er en moderne noir-film, hvor grensene mellom godt og ondt er tvetydige, og skurke- og helterollene glir over i hverandre. Karakterene går forfriskende langt forbi stereotypene man ofte får servert i sjangeren. Likevel er det ingen tvil om hvem som faktisk er «demonen» av de tre protagonistene. Han går under navnet «K» og har sin egen sadistiske tankegang om tilværelsen. Men uansett hvor demonisk K er, kunne han ikke valgt seg en verre fiende enn Don Lee.

Skuespiller Ma Dong-Seok er allerede høyt elsket for sin presentasjon i filmer som The Good, the Bad and the Weird (også på årets program!) og Train to Busan. Han briljerer i rollen som Don Lee, og hans replikk «to verstinger skal fange den verste av dem alle», oppsummerer filmen i et nøtteskall.

Lee Won-Tae er en sørkoreansk regissør, manusforfatter og produsent. Han jobbet tidligere som produsent av programmer for MBC TV. The Gangster, the Cop, Devil er hans andre spillefilm. Den har veteranen Sylvester Stallone på lista over produsenter, og ble vist under Cannes-festivalen i mai i år.

Originaltittel:
Akinjeon
Regi:
Won-tae Lee
Språk:
engelsk/koreansk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Dong Lee
Kim Sung Kyu
Kim Moo Yul
Sjanger:
Action / Krim / Drama
Spilletid:
1 t. 49 min.
Nasjonalitet:
Sør-Korea / USA