Søk
Søk
Kinoprogram
Kinoprogram
Min profil
Min profil
Menu
Menu

Haugaland Pride - skeive filmer

Vi setter opp tre skeive filmer torsdag 16. juni.

Torsdag 16. juni viser vi tre skeive filmer i anledning Haugaland Pride. 

Program:

"A Human Position" er en kunstferdig liten film som både tar oss med inn i en stille sorgprosess og lar Ålesund skinne på kinolerretet, skrev filmpolitiets anmelder. Asta og Live bor i en leilighet i Ålesund. De liker katter, lange frokoster, japansk temakveld med kimono og judodrakt, og hverandre. Live elsker å sette i stand gamle stoler, mens Asta prøver å vende tilbake til jobben som journalist i Sunnmørsposten etter en traumatisk hendelse. A Human Position er en varm, melankolsk og kunstnerisk særpreget film. 

Ny norsk film

"I morgen danser vi" ble vist i 2019, men får et gjensyn i forbindelse med Haugaland Pride. Merab er en dedikert og talentfull ung danser. Han danser georgisk nasjonaldans med sin partner Mary, og drømmer om en plass i nasjonalkompaniet. En dag snus tilværelsen hans opp ned. Det er den dagen karismatiske Irakli dukker opp og blir Merabs fremste rival, og hans største fascinasjon. Skal han følge hjertet og bryte med det konservative dansemiljøet, og dermed risikere å miste alt han har kjempet for?

Gjensyn med georgiansk drama

"Tove" er filmen om kunstneren Tove Jansson som for mange er best kjent som skaperen av den fortryllende verden til Mummitrollet. Helsinki, 1945. Krigen er over og kunstneren Tove Jansson er fylt med en følelse av frihet både i kunsten og i det sosiale livet. Moderne kunst, ville fester og et åpent forhold til den gifte politikeren Atos Wirtanen: hennes ukonvensjonelle liv og forskjellige politiske meninger setter Tove på spissen med hennes strenge billedhuggers idealer. Toves lengsel etter frihet blir testet når hun møter teatersjef Vivica Bandler. Hennes kjærlighet til Vivica er elektrisk og altomfattende, men Tove begynner å innse at kjærligheten hun virkelig lengter etter, må besvares.

Sensuell film om Mummi-mamma Tove Jansson, skrev Aftenpostens anmelder. 

Filmen om Tove Jansson

reklame
{{loaderText}}